Meny

Gräddkokt savojkål med svamp och lingon

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
2 dl skivad svamp, t ex kantareller eller champinjoner
1 msk smör
3 dl matlagningsgrädde
1 kvist timjan
1/2 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1 dl skivad purjolök
1 dl rårörda lingon
salt och peppar

Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet. Skär bort rotstocken, strimla kålen fint och skölj ordentligt. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

Fräs svamp i smör i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt kålen och rör runt. Häll över grädde, tillsätt timjan och smula i buljong. Låt sjuda i ca 10 minuter.

Vänd ner purjolök och lingon. Smak­sätt med salt och peppar.

Ris är gott till.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & savojkål

1/30

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...