Meny

Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål

4 PORTIONER

250 g svartrötter
3 dl vispgrädde
250 g savojkål eller grönkål, strimlad
1 dl skivad purjolök
1 msk grov dijonsenap
salt och peppar

Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten. Skär dem i ca 5 cm långa bitar och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Koka upp grädden i en vid kastrull, låt småputtra ca 5 minuter. Lägg i svartrötterna, vänd ner kål och purjolök och låt puttra ytterligare 5 minuter. Rör ner senap och smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, savojkål & svartrot

Grönt

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...