Meny

Svartrot med äpple & lingon

300 g svartrötter
2 msk smör
1 lök, tunt klyftad
1 äpple, urkärnat och tunt klyftat
salt och peppar
1 dl rårörda lingon

Skala svartrötterna under rinnande vatten. Skär dem i ca 4 cm långa bitar och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten.

Koka mjuka i 5–10 minuter eller tills svartrötterna är nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Stek svartrötterna i smöret i en stekpanna. Låt lök och äpple steka med mot slutet och få färg, salta och peppra.

Lägg på ett fat och skeda över lingon. Gott till exempelvis pannbiff, rostad kål och stekt svamp.

Recept: Ingela Persson

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...