Svartrötter i senapsgrädde
4 PORTIONER
1/2 citron
500 g svartrötter
1 stjärnanis
1 kvist timjan
salt
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja
Häll vatten och pressad citron i en bunke. Skala svartrötterna, dela dem. Skölj noga i kallt vatten, lägg dem i citronvattnet (så att de inte mörknar).
Häll citronvatten och svartrötter i en vid kastrull, lägg i kryddor och salta. Koka mjuka i 20–30 minuter.
Koka grädden i en liten kastrull tills den tjocknar, smaka av med senap.
Lyft rötterna ur vattnet, lägg ner i grädden. Vänd runt, strö i persilja.
29 recept med Svartrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ljummen svartrotssallad
- Svartrotssoppa med rostade rotfrukter
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Svartrot med grönkål & svamp
- Svartrot med äpple & lingon
- Krämig pasta med svartrötter & räkor
- Svartrötter i senapsgrädde
- Svartrot med äpple och smålök
- Svartrot med äpple och lingon
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svartrot med persilja och citron
- Svartrot med oliver och apelsin
- Svartrot med brynt smör och persilja
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Råstekt svartrot med vitlök, tomat och spenat
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Potatis- och svartrotsgratäng
- Gräddkokt svartrot med äpple och lingon
- Gräddkokt svartrot med savojkål och äpple
- Gräddkokt svartrot
- Apelsinkokt svartrot
- Smörstekt svartrot
- Svartrot med gremolata
- Svartrotssallad med apelsin
Svartrot
Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...