Meny

Svartrötter i senapsgrädde

4 PORTIONER

1/2 citron
500 g svartrötter
1 stjärnanis
1 kvist timjan
salt
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja

Häll vatten och pressad citron i en bunke. Skala svartrötterna, dela dem. Skölj noga i kallt vatten, lägg dem i citronvattnet (så att de inte mörknar).

Häll citronvatten och svartrötter i en vid kastrull, lägg i kryddor och salta. Koka mjuka i 20–30 minuter.

Koka grädden i en liten kastrull tills den tjocknar, smaka av med senap.

Lyft rötterna ur vattnet, lägg ner i grädden. Vänd runt, strö i persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...