Meny

Svartrotssallad med apelsin

4 PORTIONER

2–3 svartrötter
några droppa färskpressad citron
2 apelsiner, i skinnfria filéer
1 näve rucola
1/2 dl pumpakärnor
salt och peppar

Vinägrett:
1 msk rödvinsvinäger
2–3 msk god olivolja

Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten. Lägg dem i vatten med lite färskpressad citron så att de inte missfärgas.

Skär svartrötterna i sneda, ca 2 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Blanda svartrötter, apelsinfiléer och rucola i en skål.

Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna. Salta lätt.

Vispa ihop vinägretten i en skål. Häll den över svartrotssalladen. Salta, peppra och strö över pumpakärnor.

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...