Meny

Gräddkokt svartrot

4 PORTIONER

3–4 svartrötter
färskpressad citron
2 dl vispgrädde
1/2 purjolök, tunt skivad
olivolja
1 msk dijonsenap
salt och peppar
(babyspenat eller strimlad pak choy)

Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten och skär i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i en skål med vatten och färskpressad citronsaft vartefter så att de inte mörknar. Koka mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt rinna av.

Koka ihop grädde i en kastrull så att den tjocknar något.

Fräs purjolök mjuk i olivolja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt svartrötterna och grädden. Koka upp och smaksätt med dijonsenap, salt och peppar. Vänd eventuellt ner lite babyspenat eller pak choy.

Recept: Ingela Persson

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...