Meny

Svartrot med grönkål & svamp

4 PORTIONER

300 g svartrötter
bouquet garni
6 blad grönkål
1 lök
2 dl grädde
2 msk smulad torkad trattkantarell
salt och peppar

Skala svartrötterna under rinnande vatten, skär i ca 4 cm långa bitar, koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten med ett par kvistar bouquet garni.

Riv grönkålen i små bitar och låt koka med svartrötterna de sista minuterna. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Koka upp grädde i en vid kastrull och vänd ner svartrötter och kål. Låt koka upp, strö i svampen och låt småputtra tills grädden tjocknar. Salta och peppra.

Gott till exempelvis ugnsomelett, rostad potatis eller på en toast.

Recept: Ingela Persson

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...