Meny

Grönkåls- och jordnötspesto

1 SATS

100 g grönkål eller palmkål
50 g sallad
100 g riven parmesanost
50 g osaltade jordnötter
2 vitlöksklyftor
1–1 1/2 dl olivolja
fint rivet skal och saft av 1/2 citron
grovmalen svartpeppar

Skär bort mittstocken på kålen och skär den i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, låt kålen koka 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl och krama ur vattnet.

Mixa kål, sallad, parmesan, jordnötter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olivolja lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med citronskal och -saft samt svartpeppar. Vänd ner i nykokt pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål & palmkål

Grönt

Palmkål/Svartkål

Palmkål kallas också för svartkål och båda namnen passar den fint. Att den med sin höga stam och sina långa...