Meny

Grönkåls- och vitkålsfrittata med varmrökt lax

4 PORTIONER

200 g grönkål, strimlad
200 g vitkål, strimlad
200 g palsternacka, grovt riven
smör
6 ägg
1 dl mjölk
1/2 tsk salt + 1 krm malen svartpeppar
200 g varmrökt lax, i mindre bitar
1 dl riven lagrad ost
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 160°.

Fräs grönkål, vitkål och palsternacka lätt i smör i en stekpanna. Lägg över i en bunke.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Lägg i en klick smör i en stor stekpanna och häll i äggsmeten. Lägg på de frästa grönsakerna och stek i ett par minuter tills omeletten börjar sätta sig i kanterna.

Strö över lax och ost. Sätt in stek­pannan i ugnen tills äggen har stelnat, ca 15 minuter.

Skär frittatan i tårtbitar och strö över persilja.

Gott med sallad till.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips grönkål & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...