Smothered cabbage, västindisk kål
4 PORTIONER
1 gul lök, skivad
4 morötter, grovt rivna
2 msk smör
1 liter vatten
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
1 msk salt
1 tsk färskmalen svartpeppar
3 kvistar timjan
1 medelstort vitkålshuvud, strimlat
Fräs lök och morot mjuka i smör i en kastrull eller gryta. Häll i vatten och buljong. Tillsätt salt, peppar och timjan och låt sjuda i 10 minuter under lock. Lägg i kålen och låt sjuda i ytterligare 45 minuter. Rör om då och då. Vätskan ska åtminstone ha dunstat till hälften. Om inte, höj värmen och koka en stund utan lock. Ta bort timjankvistarna.
Gott till västindisk kryddig kyckling eller quornfilé, gärna med ris blandat med bönor eller linser till.
77 recept med Vitkål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Saffransstuvad kål
- Vitkålslåda
- Vitkål- och grönkålsbiffar
- Vitkålssallad med riven morot och majonnäs
- Stekt vitkål med vitlök
- Ugnsbakad vitkål
- Rotfruktssoppa
- Koreansk coleslaw
- Ugnsrostad vitkål
- Krämig zucchini & vitkål
- Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter
- Coleslaw på curry & äpple
- Pizzasallad
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Kål & äppelpanna
- Vitkålssallad med kikärtor och tahini
- Coleslaw med betor & pecorino
- Coleslaw med äpple & lök
- Krämig kålsallad med senap
- Veckans vitkålssallad
- Vitkål med surkål & äpple
- Morotssallad med fänkål & äpple
- Vitkål med brynt nötsmör
- Mustig kålsoppa med lök
- Vitkålssallad med bönor & morot
- Vitkålssallad med äpple och grönkål
- Äppel- och vitkålssallad med myntavinägrett
- Vitkålstzatziki med dill
- Vitkålssoppa
- Vitkålssallad med ättika och dill
- Vitkålssallad med äpple och valnötter
- Vitkålssallad med yoghurt och mynta
- Vitkålssallad med päron och valnötter
- Vitkålssallad med morot och persilja
- Vitkål med soja och russin
- Vitkål 1-2-3
- Ulriks rabarbercoleslaw
- Smörstekt vitkål med päron och hasselnötter
- Smörbakad kål
- Ugnsstekt vitkål med hasselnötter och comté
- Rostad färsk vitkål med vitlök och citron
- Magnus coleslaw
- Kåldolmar med hel korn, rödbetor och getost
- Kål med äpple och lök
- Kimchi på tre sorters kål
- Isad lök- och kålsoppa
- Inlagd kål
- Ingelas coleslaw
- Het päron- och kålsallad
- Grönkålssallad med vitkål och äpple
- Getostgratinerad färsk vitkål med zucchini och tomat
- Dannes vitkålssallad
- Coleslaw
- Färsk vitkål med citronette
- Basrecept surkål
- Asiatisk kålsallad
- Smothered cabbage, västindisk kål
- Krämig vitkåls- och morotssallad
- Asiatisk råstekt vitkål
- Ingalills vitkålsoppa
Vitkål
Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...