Meny

Smothered cabbage, västindisk kål

4 PORTIONER

1 gul lök, skivad
4 morötter, grovt rivna
2 msk smör
1 liter vatten
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
1 msk salt
1 tsk färskmalen svartpeppar
3 kvistar timjan
1 medelstort vitkålshuvud, strimlat

Fräs lök och morot mjuka i smör i en kastrull eller gryta. Häll i vatten och buljong. Tillsätt salt, peppar och timjan och låt sjuda i 10 minuter under lock. Lägg i kålen och låt sjuda i ytterligare 45 minuter. Rör om då och då. Vätskan ska åtminstone ha dunstat till hälften. Om inte, höj värmen och koka en stund utan lock. Ta bort timjankvistarna.

Gott till västindisk kryddig kyckling eller quornfilé, gärna med ris blandat med bönor eller linser till.

Recept: Tina Hellberg

Tips vitkål

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...