Meny

Lammfärssoppa med kål

4 PORTIONER

300 g lammfärs
olja och smör
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
3 potatisar, skalade och i mindre bitar
1 bit spetskål eller vitkål, grovt skuren
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 liter kalvbuljong
1 lagerblad
salt och svartpeppar
hackad timjan eller persilja

TILL SERVERING:
1 dl matlagningsyoghurt
(2–3 msk färskriven pepparrot)

Fräs färsen i olja och smör. Lägg i lök, vitlök, potatis och kål och låt fräsa i ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, buljong och lagerblad. Låt sjuda i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och timjan eller persilja.

Servera soppan med en klick yoghurt och eventuellt lite pepparrot.

Recept: Markus Aujalay

Tips spetskål & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...