Meny

Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett

4 PORTIONER

600 g spetskål
400 g sojabönor i sin skida (finns frysta)
250 g rökt tofu, strimlad
1 rödlök, tunt skivad

SÖTSYRLIG VINÄGRETT:
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
(1/2 tsk strösocker)
1 krm svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja

Skär spetskål i tunna strimlor. Strö över en nypa salt och krama in i kålen.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i hela sojabönor och låt koka i 3 minuter. Ta upp och skölj av snabbt i kallt vatten. Ta ur ungefär hälften av sojabönorna ur sina skidor.

Blanda senap, vitlök, salt, eventuellt socker, peppar och vinäger i en skål. Vispa i oljan så att såsen blir krämig. Vänd ner i kålen. Servera med bönor, tofu och lök.

Recept: Tina Hellberg

Tips spetskål

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...