Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
4 PORTIONER
600 g spetskål
400 g sojabönor i sin skida (finns frysta)
250 g rökt tofu, strimlad
1 rödlök, tunt skivad
SÖTSYRLIG VINÄGRETT:
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
(1/2 tsk strösocker)
1 krm svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Skär spetskål i tunna strimlor. Strö över en nypa salt och krama in i kålen.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i hela sojabönor och låt koka i 3 minuter. Ta upp och skölj av snabbt i kallt vatten. Ta ur ungefär hälften av sojabönorna ur sina skidor.
Blanda senap, vitlök, salt, eventuellt socker, peppar och vinäger i en skål. Vispa i oljan så att såsen blir krämig. Vänd ner i kålen. Servera med bönor, tofu och lök.
39 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...