Spetskålskrisp
1 sats
1 spetskål (eller palmkål)
salt
ev kryddor
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa kålen och strimla den. Fördela på en bakplåt och strö över salt och valfria kryddor. Ringla över olivolja och blanda sedan allt med händerna.
Fördela kålen jämt på en bakplåt och baka i ugnen i 35-40 minuter. Vänd kålen efter ca 15 minuter så den blir jämnt bakad. När den är krispig är den färdig.
Servera som tillbehör eller snacks.
Recept: Niina Snijder
38 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Oklassiska kåldolmar
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...