Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som vitkålshuvudet och smaken en aning mildare. Spetskål går att använda precis som vitkål.
Förvaring
Spetskål förvaras bäst i kylen, helst i plastpåse.
Säsong
I Sverige skördas ekologisk spetskål från juni till oktober.
Passar med
Spetskål passar exempelvis med svamp, getost, bacon, äpple, citron, nötter, kapris.
39 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål