Spetskål med tomat och dill
4 PORTIONER
1 spetskålshuvud
2 tomater
2 dl vatten
25 g smör
1 dl hackad dill
ca 1 msk ättiksprit, 12%
salt och peppar
Skär spetskålen i grova bitar. Halvera tomaterna, kärna ur (spara i frysen till tomatsås eller -soppa) och skär i breda strimlor.
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Lägg i spetskålen och sjud tills kålen mjuknat. Vänd ner tomater och dill. Smaksätt med ättika, salt och peppar. Gott till exempelvis fisk eller kyckling.
39 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...