Meny

Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter

4 portioner

1/2 vitkål
100 g fetaost
5 valnötter, finhackade
1/2 tsk paprikapulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
3 msk olivolja

Sätt ugnen på 180°. Ta bort de yttersta bladen på vitkålen och skär bort stjälken. Skiva kålen i tjocka skivor och lägg dem på ett bakplåtspapper.

Blanda alla kryddor med olivolja i en skål och pensla på ovansidan av vitkålen. Smula över fetaost och valnötter. 

Baka vitkålen i ugnen i ca 20–25 minuter, tills den är genommjuk. Gott till bakad potatis eller en bit grillad fisk.

Recept: Niina Snijder

Tips fetaost, valnnötter & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...