Rödbetor i ugn
1 sats
400 g rödbetor
4 msk olivolja
3–4 msk honung
1 tsk rosmarin
150 g fetaost eller getost
1 dl pumpakärnor
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°. Skrubba rödbetorna. Vänd dem i olivoljan, salta och peppra och lägg på en plåt. Baka i ugn i ca 30 minuter.
Blanda honung med rosmarin och ringla över rödbetorna. Toppa med smulad ost och pumpakärnor.
Recept: Niina Snijder
35 recept med fetaost, pumpakärnor & Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sötpotatis med spenat
- Frödressing med soja & sesam
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Ugnsrostad vitkål med fetaost & valnötter
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Bakad paprikaröra
- Ugnsrostad potatis med fetaoströra
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Hasselbackspolkabetor
- Sötpotatisröra med fetaost och tomater
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett