Rödbetor med frön & havre
2–4 PORTIONER
400 g rödbetor
olivolja
2 tsk balsamvinäger
3/4 dl blandade frön, t ex pumpa, solros, linfrö
1 1/2 msk havregryn
salt och peppar
basilika
Koka betorna mjuka, skala och skär i jämnstora bitar. Stek betorna i olja i en stekpanna ett par minuter. Salta, peppra och lägg på ett fat. Ringla över balsamvinäger.
Rosta frön och havre i en het stekpanna med ett par droppar olja tills det börjar få färg. Salta, peppra och strö över betorna. Gott till exempelvis stekt halloumi och kyckling.
27 recept med Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett