Rödbetor, hummus & pita
4 PORTIONER
400 g rödbetor
1 msk pressad citronsaft
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk honung
3 msk olivolja
ca 2 msk strimlad mynta
salt och peppar
1/2 dl hummus
1 näve sallad
pitabröd eller tortillabröd
Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala, klyfta och lägg i en skål.
Vispa ihop citronsaft och -skal, honung och olja. Blanda med mynta och betor. Smaksätt med salt och peppar. Marinera i ca 20 minuter.
Bred ut hummus på ett tortillabröd eller lägg en klick i ett pitabröd. Fördela betorna i bröden och strö i lite sallad. Servera med t ex grillad kyckling eller kryddiga korvar.
27 recept med Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett