Rödbetscarpaccio med parmesankräm
4-8 portioner
ca 400 g kokta rödbetor
1 dl crème fraiche
1 dl fint riven parmesanost
1/2 dl rostade pinjenötter
grovt malen svartpeppar, grovt havssalt
olivolja
basilika
Skiva rödbetorna riktigt tunt. Rör ihop crème fraiche och parmesanost, späd med en skvätt vatten om det blir för tjockt.
Lägg ut rödbetorna på ett fat eller assietter. Ringla över olivolja, salta och peppra. Lägg en klick parmesankräm på. Strö över pinjenötter och riv över basilika. Gott som förrätt med nybakad focaccia, eller till grillad fisk.
29 recept med parmesan, pinjenötter & Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Grönkålssallad med valnötter
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Tomatsallad med bondbönor och parmesan
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett