Betor med senapskräm & rucola
4 PORTIONER
400 g kokta betor
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 dl crème fraiche
1 msk grov dijonsenap
2 nävar rucola
1 dl brödkrutonger
Dela betorna och lägg i en skål. Ringla över olivolja, vinäger, salta, peppra och blanda.
Vispa crème fraichen luftig med elvisp och vispa i senap mot slutet. Lägg rucola på ett fat.
Skeda över betor och klicka ut crème fraiche. Strö över krutonger.
27 recept med Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett