Meny

Somrig vitkålssallad

4–6 PORTIONER

1/2 vitkålshuvud, i grova bitar
2 msk olivolja
1 tsk havssalt
rivet skal av 1 citron och saft av 1/2
150 g rimmat sidfläsk, strimlat
2 skivor vitt bröd, i tärningar
2 msk finhackad gräslök

DRESSING:
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
salt och vitpeppar

Blanda kål, olja, salt och citron. Låt marinera i ca 10 minuter. Blanda runt några gånger och lägg på ett stort fat.

Stek fläsket i ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt brödtärningarna och fortsätt steka tills gyllenbruna. Strö blandningen över kålen. Garnera med gräslök.

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Ringla över salladen.

Recept: Fredrik Eriksson

Tips vitkål

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...