Meny
Kikärtor

Vitkålssallad med kikärtor och tahini

4-6 portioner

1/2 liter fint strimlad vitkål
1 frp kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl mild olivolja
1/2 citron, fint rivet skal och saft
1–2 tsk tahini
salt och peppar

Lägg kålen i en skål. Häll av kikärtorna, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Mixa kikärtor, riven vitlök och olja krämigt. Smaksätt med rivet citronskal, citronsaft, tahini, salt och peppar. Späd med lite kallt vatten om det känns för tjockt. Blanda med vitkålen.

Gott i pitabröd med lammfärsbiffar, eller till grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips kikärtor, tahini & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...