Meny

Kryddig vintergryta med rotfrukter

4–6 portioner

5 vitlöksklyftor
2 lökar, röda eller gula
3 tsk curry
1 tsk färsk, riven eller torkad gurkmeja
1 tsk koriander
ev lite torkad chili
salt och peppar
400–500 g blandade rotfrukter
300–500 g tomater
olja, till stekning
400 g kokosgrädde
400 g kikärtor

Hacka vitlök och lök. Blanda krydd­orna i en liten skål. Skala och skär rotfrukter i bitar. Skär tomaterna fint. 

Stek vitlök och lök i rikligt med olja på medelhög värme tills de blivit mjuka och börjat få färg. Tillsätt kryddorna och rör runt i ca 1 minut. Tillsätt tomaterna och stek i några minuter. Tillsätt sedan rotfrukterna, kokosgrädden och kikärtorna och låt puttra under lock tills alla grönsaker är genommjuka, ca 20 minuter.

Smaka gärna av med örter och citron­saft. Servera till ris eller quinoa.

Recept: Niina Snijder

Tips gurkmeja, kikärtor, morot & rotfrukter

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...