Meny

Kycklingspett med yoghurt & gurkmeja

4 PORTIONER

500 g kycklingbröst- eller lårfilé
1 dl tjock yoghurt
1 msk färsk riven gurkmeja
1 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk grovt malen kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt

Skär kycklingen i stora tärningar och lägg i en form. Rör ihop yoghurten med kryddorna till en marinad.

Vänd runt kycklingen i yoghurtmarineraden, låt marinera i ca 30 minuter. Trä kycklingbitarna på spett.

Sätt ugnen på 225°.

Lägg spetten på en plåt och ugnsbaka i ca 15 minuter. Bjud med naanbröd, ris, mango chutney och sallad. Det går även fint att grilla spetten, men var försiktig så att de inte blir brända.

Recept: Ingela Persson

Tips gurkmeja