Kycklingspett med yoghurt & gurkmeja
4 PORTIONER
500 g kycklingbröst- eller lårfilé
1 dl tjock yoghurt
1 msk färsk riven gurkmeja
1 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk grovt malen kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
Skär kycklingen i stora tärningar och lägg i en form. Rör ihop yoghurten med kryddorna till en marinad.
Vänd runt kycklingen i yoghurtmarineraden, låt marinera i ca 30 minuter. Trä kycklingbitarna på spett.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg spetten på en plåt och ugnsbaka i ca 15 minuter. Bjud med naanbröd, ris, mango chutney och sallad. Det går även fint att grilla spetten, men var försiktig så att de inte blir brända.
6 recept med Gurkmeja
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.