Meny

Riviga biffar med morot eller betor

4 PORTIONER

400 g lamm- eller nötfärs
1 dl mjölk
2 ägg
1 liten gul lök, finhackad
1 dl fint riven rödbeta, gulbeta eller morot
salt och peppar
50–100 g getost
olivolja + en klick smör
rikligt med hackad persilja

Blanda färs, mjölk, ägg, lök och beta eller morot till en jämn smet i en bunke. Salta och peppra. Smula i osten och rör om.

Forma färsen till små pannbiffar eller -järpar. Stek dem i olja med lite smör. Strö persilja över biffarna.

Biffarna är goda att servera tillsammans med ugnsstekta potatisklyftor, ett örtsmör och en sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gulbeta, morot & rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...