Meny

Frasiga rödbetor med getost

4 PORTIONER

400–500 g kokta kalla rödbetor eller polkabetor, tunt klyftade
100 g getost, smulad
1 dl rostade pinjenötter
1/2 dl hackad basilika
1 msk olivolja
salt och peppar
ca 6 ark grekisk filodeg
1 msk rumstempererat smör

Sätt ugnen på 175°.

Lägg betorna i en skål. Tillsätt getost, pinjenötter, basilika och olivolja och smaksätt med salt och peppar. Rör runt.

Pensla filodegsplattorna med smör. Lägg 3 stycken på varandra i botten på en ugnssäker form. Fördela getostblandningen jämnt ovanpå och täck med resterande filodeg. Pensla med smör på toppen och grädda frasig och gyllenbrun i ugnen, 10–15 minuter.

Gott med en grönsallad till.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...