Meny

Indiska rödbetor med kokos

4 PORTIONER

400–500 g rödbetor
2 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrön
1/2 tsk chiliflagor
1 msk vegetabilisk olja
salt och peppar
1 1/2 dl kokosmjölk
1/4 tsk malda kardemummakärnor
saft och skal av 1 lime
(1 dl strimlad färsk koriander)

Koka rödbetorna mjuka. Låt svalna något, skala dem och skär i klyftor.

Stek vitlök, ingefära, spiskummin, koriander och chili i olja i en gryta eller kastrull i 1–2 min­uter. Lägg i rödbets­klyftorna, salta och peppra och stek i någon minut. Häll i kokos­mjölk och tillsätt karde-mumma, limeskal och -saft. Koka på medelhög värme i 2–3 minuter.

Rör i den färska koriandern. Servera med ris och linser.

Gott med halloumi, kyckling och stekt eller grillad fisk.

Recept: Tina Hellberg

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...