Meny

Rödbetsbiffar med chili

ca 10–12 st

400 g rödbetor (råa)
1 röd eller gul lök
3–4 vitlöksklyftor
1 paket bönor
1 tsk timjan
1 tsk spiskummin
½ tsk chili
salt och peppar
neutral olja, t ex rapsolja att steka i

Skala rödbetorna. Riv fint. Hacka lök och vitlök. Stek löken och vitlök i lite olja tills det får färg och mjuknat. Häll av vätskan från bönorna. Mixa sedan rödbetorna, bönor och löken tillsammans med kryddorna till en grov smet. Forma biffar och stek i rikligt med olja på båda sidorna tills de fått fin färg. Servera som hamburgare med dipp eller som tillbehör till ris och  en härlig grönsallad.

Tips: Stek en liten biff för att bara smaka av och se om mer salt eller andra kryddor behövs innan du fortsätter med resten av biffarna.

Recept: Niina Snijder

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...