Meny

Linsragu med betor och rökt sidfläsk

4 PORTIONER

200 g puylinser
100 g rökt sidfläsk, tärnat
400 g rödbetor, kokta, skalade och i klyftor
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och peppar
3 msk olivolja
1 lök, fint hackad
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad persilja

Koka linserna enligt angivelserna på förpackningen.

Stek sidfläsket knaprigt i het panna, låt betor och vitlök steka med ett par minuter. Salta och peppra.

Värm olivoljan i en vid kastrull, rör i löken. Tillsätt linser, vinäger och senap. Rör runt och strö i persilja. Smaksätt med salt och peppar. Lägg linserna på ett fat och fördela betorna ovanpå.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...