Meny

Parmesanomelett med hyvlade rödbetor

1–2 PORTIONER

1 stor rödbeta eller 2 små
2 msk olivolja
havssalt
4 rumstempererade ägg
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl grovt riven parmesanost

Skala rödbetorna och skär i riktigt tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd i olivolja och strö över lite salt.

Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smält smör i en omelettpanna (eller stekpanna) på medelgod värme och häll i äggsmeten. Rör långsamt i smeten tills omeletten blir krämig och finkornig, nästan som en äggröra. Strö parmesanost jämnt över hela ytan när den börjat stelna. Låt omeletten bli fast. Lägg upp på tallrikar, fördela rödbetsskivorna ovanpå och strö över havssalt. Servera på en gång.

Recept: Jens Linder

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...