Meny

Vitlöksstekt svamp med rödbetor & halloumi

4 PORTIONER

1 ask svamp
1 lök
50 g smör
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
400 g kokta rödbetor
1/2 dl grovt hackad persilja
300 g halloumi, i skivor
1 msk olja

Dela svampen. Skala och tärna löken. Stek svampen i lite av smöret i en varm stekpanna tills den börjar få färg. Strö i löken, riv i vitlöken och låt steka med. Salta och peppra. Lägg på ett fat.

Dela betorna och stek i smör i stekpannan tills de börjar få färg. Salta, peppra och skeda i den stekta svampen. Strö i persilja.

Stek halloumin i oljan i en het stekpanna tills den får färg. Servera med betor och svamp. Gott till kokta gryner och grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta & svamp

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...