Meny
IMG_20200319_095224_416

Kalljästa rödbetsfrallor

CA 20 SMÅ FRALLOR

1/4 paket färsk jäst, ca 12 g
3 dl kallt vatten
1 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl special
1 1/2 tsk salt
ca 2 dl finriven rödbeta
frön att strö över, t ex sesam, solros eller vallmo

På kvällen: Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt rågmjöl, vetemjöl och salt. Rör ihop till en kladdig deg med en slickepott. Tillsätt rödbetsrivet och blanda jämnt.

Låt jäsa övertäckt i kylen över natten, eller ca 10 timmar.

På morgonen: Sätt ugnen på 250°C.
Klicka ut den lösa degen till frallor på en smord eller papprad plåt, det går enklast med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Recept: Lina Wallentinson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...