Meny

Lammfärsbiffar med rödbetor & rosmarin

4 PORTIONER

500 g lammfärs
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 lök, fint tärnad
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl kokta rödbetor, tärnade
2 tsk färsk rosmarin, hackad
salt och peppar
olivolja och en klick smör till stekning

Blanda ströbröd, vatten och ägg i en skål och låt svälla ett par minuter.

Blanda ner färs, lök, vitlök, rödbetor och rosmarin. Smaksätt med salt och peppar, blanda väl.

Forma till små biffar och stek i het stekpanna i olivolja och en klick smör ett par minuter på varje sida.

Gott till exempelvis rostad potatis och tjock yoghurt.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...