Meny
beetroot-3150856_1920

Rödbetsråraka med rökt fisk & pepparrotsgrädde

4 PORTIONER

1 dl vispgrädde
2 msk riven pepparrot
1/2 tsk strösocker
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och vitpeppar
300 g rödbeta eller gulbeta
300 g fast potatis
smör till stekning
200 g rökt makrill el annan rökt fisk
1 rödlök, finhackad
1 kruka dill, plockad

Vispa grädde med pepparot och socker. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.

Borsta rödbeta och potatis noga (el skala). Riv rotfrukterna grovt, blanda med 2 krm salt, låt stå i ca 10 minuter.
Pressa ut vätskan, forma platta kakor och stek försiktigt i rikligt med smör i en stekpanna.

Servera rårakorna nystekta med en klick grädde, plockad makrill, rödlök och dill.

Recept: admin

Tips potatis, rödbeta & rödlök

Grönt

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...