Meny

Citronbakad rödlök

4 PORTIONER

4 små rödlökar
1 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
50 g smör
1 msk citronsaft + 1 tsk citronskal
salt och peppar
1 msk honung
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 200°C.

Ta bort yttersta skalet på löken, dela på längden och lägg i en ugnsform. Gnid in löken med olja blandad med vitlök. Baka med snittytan ner i ca 15 minuter.

Rör ihop smör, citronsaft och -skal, smaka av med salt och peppar. Ta ut formen ur ugnen. Sänk värmen till 175°C. Vänd löken, fördela smöret över, ringla på honung. Baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.
Strö över persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips rödlök

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...