Meny
harvest-2495601_1920

Sallad med skärbönor

4 PORTIONER

300 g skärbönor
1 rödlök, fint tärnad
1/2 dl grovt hackade gröna oliver
2 msk olivolja
1/2 knippe basilika
salt och peppar
1 tsk vitvinsvinäger
mâchesallat

Skär bönorna i ca 2 cm stora bitar, gärna på snedden. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl. Lägg i en skål.

Blanda ner lök, oliver, olja och riven basilika. Salta och peppra. Låt dra ca 10 minuter.

Vänd ner vinäger och mâchesallat vid servering. Gott till ugnsbakad röding eller lax, eller till grillad kyckling eller aubergine.

Recept: Ingela Persson

Tips rödlök & skärbönor

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...