Meny

Tomatsallad med dillolja

4 PORTIONER

4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
2 dl grovt hackad dill
2 msk neutral olja, t ex rapsolja
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och grovmalen svartpeppar
300 g fetaost

Skär tomaterna i bitar. Skala gurkan, dela den på längden, skrapa bort fruktköttet, och skiva gurkan. Skala löken och skiva den tunt. Blanda alla grönsaker i en skål.

Mixa dillen med matoljan till en grön olja i en mixer. Vänd ner dilloljan, olivoljan och citronsaften i skålen. Smaksätt med salt och peppar. Smula över fetaost.

Gott till exempelvis foccacia eller som tillbehör till säsongens grillmiddag.

Recept: Ingela Persson

Tips gurka, rödlök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...