Meny

Sallad med kikärtor, fänkål och tomat

4 PORTIONER

4 dl kokta kikärtor
1 fänkål
1 lök, finhackad
4 tomater, skivade
3 msk olivolja
finrivet skal och saft av 1/2 citron
tabasco
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja
1/2 ask babyspenat

Lägg kikärtorna i en skål. Hyvla fänkålen riktigt tunt, gärna på mandolin, lägg i kallt vatten. Häll av vattnet och blanda fänkål med kikärtor, lök och tomat. Vänd ner olivolja. Smaka av med citronskal och -saft, tabasco, salt och peppar. Vänd ner persilja och spenat.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål, spenat & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...