Meny

Fisk med fänkål, dill och tomater

2 PORTIONER

1–2 fänkålsstånd, tunt skivade
1 liten gul lök, tunt skivad
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
1 burk hela tomater, ca 400 g, avrunna
salt och peppar
250–300 g färska fiskfiléer, t ex gös
några dillvippor och grovhackad dill
kokt potatis

Fräs fänkål och lök i olja i en stor stekpanna eller i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt vin och låt koka in. Häll i buljong och tomater, täck med lock och låt sjuda tills fänkålen är nätt och jämnt mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem och ett par dillvippor i stekpannan, täck med spad och låt sjuda under lock tills fiskköttet är helt vitt, 5–10 minuter. Strö över dill och servera fisken med kokt potatis.

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...