Meny

Musslor med fänkål och grädde

4 PORTIONER

2 nät blåmusslor
1 fänkål, tunt skivad
1 lök, tunt skivad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
1/2 dl hackad persilja

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Ta bort de som är trasiga eller öppna.

Fräs fänkål och lök mjuka i olivolja i en vid kastrull. Tillsätt musslor, vitlök och vin. Lägg på ett lock och låt koka tills musslorna öppnat sig.

Lyft över musslorna till en annan kastrull eller fördela i 4 djupa tallrikar.

Häll grädden i musselbuljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Smaksätt med salt. Häll buljongen över musslorna, strö över persilja och servera med bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...