Meny
fennel-1311691_1920

Fänkål & gurka med kapris

4 portioner

1 fänkål
1/2 gurka
1/2 lök
1/2 dl hackad dill
2 msk kapris
25 g smör
salt och peppar

Skär fänkålen i tunna klyftor. Skala gurkan och skär i 1 cm tjocka skivor, skala löken och skiva tunt.
Lägg fänkålen i en vid kastrull och täck nätt och jämnt med vatten, salta lätt. Låt fänkålen sjuda nätt och jämnt mjuk.
Lägg i smör, gurka och lök. Låt sjuda ytterligare ett par minuter.
Rör ner dill och kapris. Smaksätt med salt och peppar.
Gott till exempelvis ugnsbakad lax.

Tips dill, fänkål, gurka & kapris

Grönt

Lite annat

Gurka

Gurkan kommer från Indien eller Thailand, och har odlats där i flera tusen år. Både romarna, grekerna och egyptierna...