Meny

Smörslungade polkabetor med kapris och pepparrot

4 personer

400 g polkabetor
1 gul lök
100 g smör
50 g kapris
salt och peppar
1 bit pepparrot
1 kruka dill eller persilja

Ättikslag:
1 dl ättika
1 dl socker
1 dl kokande vatten

Lägg först en polkabeta åt sidan. Koka resterande mjuka i saltat vatten.Under tiden – rör ihop ättikslagen tills sockret löst sig helt, låt svalna.

Hyvla den råa betan tunt på en mandolin och låt dra i ättikslagen ca 1 timme. Finhacka löken.

När de kokta betorna är mjuka, kyl genom att spola kallt vatten på dem, skala med händerna och dela sedan i mindre bitar.

Bryn smöret och tillsätt löken, de kokta betorna och kaprisen – ljumma några minuter i smöret. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp allt på ett fat och toppa med den hyvlade betan. Riv sedan över pepparrot och toppa med plockad dill eller persilja.

Passar bra som tillbehör till en bit stekt eller ugnsbakad vit fisk eller skivad rostbiff.

Recept: Frida Sandberg

Tips kapris & polkabetor