Polkabetor i citronette
4–6 portioner
300–500 g polkabetor
1 msk citronsaft och finrivet citronskal
3 msk mild olivolja
1/2 tsk honung
salt och peppar
1 tsk strimlad mynta
1/2 dl rostade mandlar, grovt hackade
200 g ricotta
Koka betorna, skala och skär i jämnstora bitar. Vispa ihop citronsaft, skal, olja och honung. Blanda ner betorna med mynta, salt och peppar. Bred ut ricotta på ett fat, skeda över betorna och toppa med mandel. Gott till foccacia och charkuterier.
15 recept med mandlar, mynta & polkabetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Persiljerötter och polkabetor med vitkålssallad
- Smörslungade polkabetor med kapris och pepparrot
- Hummus på polkabeta
- Höstig gryta med polkabetor och sötpotatis
- Rotfruktslåda
- Sallad på morot- & polkabeta
- Palsternacka & brynt smör
- Polkabetor i citronette
- Hasselbackspolkabetor
- Mangoldsallad med matgryn & salta mandlar
- Ugnsrostade polkabetor & fänkål
- Ljummen kål med fikondressing
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Krispiga polkabetor i vinägrett