Krispiga polkabetor i vinägrett
4 PORTIONER
400 g polkabetor
2 msk vitvinsvinäger eller färskpressad citronsaft
2 msk olivolja
1 tsk honung eller agavesirap
1 krm salt
svartpeppar
Skala och skär polkabetorna i tunna skivor, gärna på mandolin.
Rör ihop övriga ingredienser och blanda med de skivade betorna i en skål. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter. Gott till grytor, paj eller i en sallad.
11 recept med polkabetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Smörslungade polkabetor med kapris och pepparrot
- Hummus på polkabeta
- Höstig gryta med polkabetor och sötpotatis
- Rotfruktslåda
- Sallad på morot- & polkabeta
- Polkabetor i citronette
- Hasselbackspolkabetor
- Ugnsrostade polkabetor & fänkål
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Krispiga polkabetor i vinägrett