Meny

Rotsellerischnitzel

4–6 portioner

1 rotselleri
1 ägg eller 1 dl kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1/2 dl vete/dinkelmjöl
1 dl pankoströbröd
salt och peppar
Kaprisdressing:
1 dl majonnäs
1 msk gräddfil
1 msk hackad kapris
1 citron

Sätt ugnen på 150°. Lägg hela rotsellerin på en plåt och picka med potatissticka eller liten skalkniv. Baka mjuk, i ca 2 timmar och låt svalna. Skala och dela rotsellerin. Skär halvorna i 1 cm tjocka skivor.

Vispa ihop ägg eller kikärtsspad med senap. Vänd rotsellerin först i mjölet, sedan i ägg/kikärtsmixen och därefter i pankoströbröd. Stek rotsellerin frasig i varm stekpanna i olja och en klick smör. Salta och peppra.

Rör ihop majonnäs, gräddfil och hackad kapris. Servera schnitzeln med kaprisdressing, citronklyftor och sallad. 

Recept: Ingela Persson

Tips citron, kapris & rotsellerli

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...