Citrusdressing
1 SATS
2 msk färskpressad citrus, t ex grapefrukt, citron, apelsin, lime, blodapelsin
2 msk riktigt god olivolja
salt och svartpeppar
Blanda ingredienserna till dressingen och rör eller skaka den tills den går ihop. Häll den över din sallad. Vänd runt så att allting blandas noga. Servera på en gång.
135 recept med Apelsin, Blodapelsin, Citron, Grapefrukt & Lime
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Picklad västeråsgurka med lime & svartpeppar
- Fruktig rödbetsjuice med sting
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Blomkål i citrongrädde med kavringssmul & rom
- Apelsinmarinad med dragon
- Palsternacka med citron & rosmarin
- Krasse- och citrondipp
- Vispat vitlökssmör med jalapeno och citron
- Zucchini med citron och fetaost
- Ugnsstekt sötpotatis med citron- och vitlöksolja
- Ugnsstekt kålrot med apelsin och rosmarin
- Ugnsstekt broccoli med citron- och vitlökssmör
- Ugnsstekt sötpotatis med rökt chili och lime
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Svartrot med persilja och citron
- Svartrot med oliver och apelsin
- Spetskål i citronette
- Sparris med citron- och gräslöksdressing
- Smör- och citronslungade palsternackor med örter
- Sallad på blekselleri, grapefrukt och äpple
- Rödkålssallad med tranbär och citron
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Rostad pumpa med citron och ricotta
- Romanesco med kapris- och citrondipp
- Pomerans- och citronbräserad purjolök med getost
- Pico de gallo
- Pasta med krämig purjolök- och citronsås
- Pasta med broccoli, spenat, räkor och apelsin
- Pasta med broccoli och citron
- Palsternackspuré med citron och vitlök
- Lökchutney med apelsin och chili
- Ljummen gurksallad med dill och citron
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Kålrabbi med citron och rostad mandel
- Kronärtskocka med citronmajonnäs
- Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett
- Kokta rödbetor med kapris- och citronsmör
- Kokt isbergssallat med bacon och citron
- Kinakålssallad med apelsin
- Grönkålsrisotto med citron
- Fänkålssallad med dinkel, citron och basilika
- Fänkålschutney med citron
- Citrusglaserade rotfrukter
- Citronrostade palsternackor
- Citronpesto
- Citronmarinerad zucchini
- Citronkokta morötter
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Färsk vitkål med citronette
- Betor med spenat och citronvinägrett
- Primörer med basilikasås
- Apelsinkokt svartrot
- Apelsinbräserad spetskål
- Apelsinbräserad endiv
- Apelsin-, endiv och olivsallad
Sött
- Pannacotta med apelsin & pistaschnötter
- Saffransrulltårta med citron- & ingefärsfyllning
- Mjuk aprikoskaka
- Fruktsallad med färskost & vit choklad
- Frukt med fluffig kardemummacrème
- Varm apelsinchoklad med vispad grädde
- Kladdkaka med apelsin
- Fruktsallad med färskost och vit choklad
- Willes pain au chocolat
- Vaniljsås med apelsin
- Vaniljris med ananas eller apelsin
- Sockerkaka med citron
- Sallad på apelsiner och jordgubbar
- Radiokaka med apelsin och ingefära
- Moros valnöt-, citron- och kardemummakaka
- Rårörda jordgubbar med limesabayone
- Korintkakor med apelsin
- Ingrids apelsinkaka
- Havreflarn med apelsin och ingefära
- Grapefrukt- och jordgubbsdryck/granité
- Citrusmarmelad
- Citrus- och kokostoppar
- Citronpäron med yoghurt, kardemumma och nötter
- Citronpaj
- Citronfromage
- Citroncurd
- Chokladkola med apelsin
- Blodgrapeparfait
- Blodapelsincurd
- Bananpannkakor med varma kryddiga apelsiner
- Apelsinparfait med rostad kokos
- Fruktbollar med apelsin
- Chokladterrine med honung och apelsin
- Apelsinpaj
- Apelsincurd
- Apelsincrêpes
- Apelsin- och ricottapannkakor
- Ananas- och apelsingranité
- Citrussallad
Lite annat
- Tahinidressing
- Yoghurtdressing med indisk touch
- Solrosdipp med citron
- Sourcream på cashew
- Olivhollandaise
- Oliv- och citronsmör
- Marinad till lamm
- Marinad till kyckling
- Marinad till fisk
- Maltesisk majonnäs
- Kryddsmör med kryddkrasse, citron och kapris
- Gremolata
- Dippsås med oliv och citron
- Citrushollandaise
- Citrusdressing
- Citronörtsmör
- Citron-aioli
- Citroncrème fraiche
- Apelsinvinägrett
- Apelsinmarinad
- Aioli-dipp
- Varm dressing med kapris och sardeller
- Mandelvinägrett med citron och persilja
Lime
Lime har funnits i Europa sedan 1400-talet men har sina rötter i Asien, så förekommer den också oftast i kött- och...