Meny

Pasta med broccoli, spenat, räkor och apelsin

4 PORTIONER

400–500 g pasta
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad apelsin
1 tsk rivet apelsinskal
3 msk olivolja
1 broccoli, i små buketter eller skivad
1 lök, skivad
1 näve spenat
200 g skalade räkor
salt och peppar

Koka pastan ”al dente” i saltat vatten i en kastrull.

Mixa vitlök, pressad apelsin, apelsinskal och olivolja slätt i en skål.

Fräs broccoli och lök mjuka i olivolja i en kastrull. Vänd ner apelsinoljan, pastan, spenat och räkor. Smaksätt med salt och peppar. Servera genast.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin, broccoli & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...