Meny

Pasta med spenat och grönmögelost

2–3 PORTIONER

250 g färsk pasta
ca 150 g spenat, rensad, sköljd och riven i mindre bitar
2 1/2 dl vispgrädde
ca 150 g mjuk grönmögelost, i mindre bitar
salt och peppar

Koka pastan “al dente” enligt förpackningens anvisningar.

Lägg spenaten, fortfarande blöt efter sköljningen, i en kastrull på medelvärme. Låt fräsa mjuk under lock i ca 2 minuter. Tillsätt grädde och 2/3 av osten. Använder du babyspenat så koka först upp grädde och vänd sedan ner ost och spenat.

Värm under omrörning på svag värme tills osten har smält. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan, smula över resten av osten och servera genast.

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...