Meny
vegetable-3965484_1920

Pesto på mangold & basilika

1 SATS

ca 250 g mangold
1 knippe basilika
1 dl rostade pumpakärnor eller solrosfrön
3 msk riven ost, gärna parmesan
3-4 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronsaft
2 dl olivolja
1/2 tsk salt
lite malen svartpeppar

Tvätta mangolden och skär i små bitar. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i mangolden, låt koka ca 3 minuter.

Häll av mangolden i en sil eller ett durkslag och pressa försiktigt så att den mesta vätskan försvinner.

Mixa mangolden med resten av ingredienserna i en matberedare eller med mixerstav till en pesto.

Smaka av och ha eventuellt i mer citronsaft, vitlök, salt eller peppar för mer smak.

Servera gärna med pasta.

Recept: admin

Tips basilika, mangold, spenat & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...